Anticorpi

Anticorpi (Imunoglobulina Y) activi pe majoritatea tulpinilor microbiene implicate în patologia cavității bucale, substanțe antimicrobiene ca: ovotransferina și lizozimul.

Ovomucină

Ovomucina, care are proprietățile unui „smart hidrogel” natural, având o aderență sporită la țesutul gingival și dentar, eliberând treptat și într-un timp îndelungat substanțele active din Dentimmune.

Colagen

Colagenul și alte peptide și proteine din membrana cochilieră, cu rol de matrice extracelulară, având un puternic efect în proliferarea fibroblastilor (celulele din care este format țesutul gingival și parodontal), ajutând la vindecarea rapidă a țesutului gingival afectat.

CERCETARE MEDICALĂ MARCA DENTIX
TRATAMENTE PERSONALIZATE CU IMUNOGLOBULINE ÎMPOTRIVA INFECȚIILOR DENTARE

Despre

Stomatologia următorului mileniu

          Formulă inovatoare obținută cu biotehnologii unice în colaborare cu ROMVAC, gama Dentimmune este eficientă în tratarea afecțiunilor cavității bucale (infecții dentare si parodontale, afecțiuni gingivale, afte bucale, leziuni produse de herpes).

          Dentimmune poate fi folosit cu succes și în prevenția cariilor dentare, având o eficacitate sporită în eradicarea tulpinilor microbiene implicate în etiologia acesteia.

          Clinica a fost înființată în anul 2003, de către doctorii Ștefanescu Silviu si Ștefanescu Cristian.

          Clinica este partener în cadrul unor programe de cercetare medicală, fiind implicați în dezvoltarea unor produse de augmentare și a unor terapii complementare tratamentelor cu antibiotice.

Înca de la înființarea clinicii, se realizează tratamente complexe și de ultimă generație care implică toate ramurile stomatologiei:
Detartraj cu ultrasunete si cu laserul chirurgical.

Albire cu laserul therapeutic, volumetrie si remodelare facial si a buzelor, diminuarea si stergerea ridurilor faciale folosind acidul hialuronic, Botox-ul, mezoterapia si lasero-terapia.

În cadrul clinicii anestezia se poate efectua folosind inhalosedarea cu un amestec format din Protoxid de Azot si Oxigen, inlocuind astfel anestezia clasica prin injectare.

Tratamentul cariilor dentare cu laserul chirurgical( fara a mai folosi piesele de mana cu frezele dentare) si a materialelor de ultima generatie precum zirconiul.

Tratarea afectiunilor parodontale ( “parodontozelor”) – implicand metodele de sterilizare a pungilor parodontale cu laserul parodontal si a imunoglobulinelor , regenerarea tesutului parodontal ( atat a mucoasei gingivale cat si a tesutului osos) prin metode revolutionare :

■  fie chirurgicale( prin aplicarea grefelor gingivale si osoase artificiale sau biologice)

■  fie non-chirurgicale( plasarea unui concentrat de Celule Stem si factor de crestere care se obtine din sangele pacientului, in combinatie cu o formula complexa ce contine Acid Hialuronic, Vitamina C si alte vitamine si minerale)

■  odontectomii (extractii ale dintilor inclusi = care nu au mai erupt pe arcada dentara)

■  rezectii apicale (indepartarea chirurgicala a tesuturilor afectate de infectie din jurul radacinii urmata de regenerarea tesutului osos afectat).

Înca din anul 2004 in clinica noastra se insereaza implante dentare de ultima generatie si apartinand unor firme recunoscute prin inovatie si calitate la nivel international.

Aparate dentare mobile sau fixe ( brackets metalici sau fizionomici – din portelan, compozit sau safir) pentru corectarea pozitiilor anormale ale dintilor si a dezvoltarii necorespunzatoare a maxilarelor.

Lucrări si fatete dentare din portelan , zirconiu si ceramica presata.

IMUNOGLOBULINE

Producţia de anticorpi la păsări şi extracţia anticorpilor specifici din gălbenuşul de ou a devenit un subiect atractiv pentru specialişti, fapt demonstrat de creşterea volumului în cercetare şi a datelor din literatură cu privire la IgY. Rezultatele studiilor in vitro şi in vivo privind imunoglobulinele (Ig) extrase din gălbenușul oului (Y) de găină (Gallus domesticus) au devenit o mare speranţă în prevenirea şi combaterea unui număr mare de boli la om. Interesul faţă de imunoglobulinele preparate pe găină este, în prezent, mare datorită incidenței din ce în ce mai ridicate a tulpinilor bacteriene rezistente la antibiotice. IgY se bucură de multă atenţie din partea specialiştilor datorită diferenţelor structurale faţă de IgG de la mamifere şi a reactivităţii în organismul uman. Caracteristicile care diferenţiază IgY de IgG fac din acest produs o speranţă în medicină, IgY putând fi utilizat în mai multe domenii de activitate. În cadrul programului de cercetare se efectuateaza studii cu privire la procedurile de obţinere a IgY în condiţii de laborator şi producţie. În acelaşi timp s-au făcut experimente cu privire la purificarea IgY şi s-a studiat specificitatea acestor imunoglobuline faţă de antigenele care au fost folosite pentru imunizarea găinilor. Produsele biologice conţinând IgY specific se prepară monovalent sau polivalent. Imunoglobulinele Y s-au obţinut faţă de tulpini bacteriene izolate din probele recoltate de la pacientii care s-au prezentat in clinica noastra cu infectii dentare multe dintre aceste tulpini bacteriene dovedindu-se rezistente la antibiotice. S-au efectuat testări de laborator privind eficienţa IgY specific faţă de tulpini bacteriene rezistente la antibiotice izolate de la pacienţi. Rezultatele experimentelor efectuate până în prezent dovedesc că IgY specifice inhibă in vitro multiplicarea bacteriilor rezistente la antibiotice. În funcţie de intensitatea răspunsului specific de inhibiţie a multiplicării bacteriilor, dar şi de timpul de inhibiţie in vitro, se poate stabili conduita terapeutică. În aceste condiţii, se poate efecuta un tratament cu doză unică la 24 de ore sau cu doze fracţionate la intervale diferite de timp. Informaţiile recente obţinute in vitro cu privire la produsele IMUNOINSTANT faţă de tulpinile rezistente la antibiotice izolate de la pacienţi, permit să se aplice programe mai eficiente de tratament la om, IgY inhibând specific cantităţi mari de germeni patogeni, a căror acţiune este, astfel, neutralizată. În acest scop, tratamentul trebuie să fie controlat permanent cu mijloace de laborator, iar programul, să fie monitorizat corespunzător. Tratamentul prevenitv cu IgY se va stabili în funcţie de tulpinile izolate (tulpinile izolate şi incidenţa acestora) . În funcţie de numărul acestora, se va prepara un IgY polivalent care să cuprindă imunolgobuline specifice pentru fiecare specie bacteriană în parte.

immunoglobulins

Blood antibodies production in birds and the extraction of egg yolk specific antibodies has become an attractive subject for specialists, as evidenced by the increase in research volume and literature on IgY. The results of in vitro and in vivo studies on immunoglobulins (Y) extracted from egg yolk (Gallus domesticus) have become a great hope in preventing and fighting a large number of human diseases. Interest in immunoglobulins prepared on the hen is currently high due to the increasing incidence of antibiotic-resistant bacteria. IgY gains much attention from specialists due to structural differences from mammalian IgG and reactivity in the human body. The special features of this product create a hope for medicine, IgY being used in many areas of activity. Within the research program, studies are carried out on the procedures for obtaining IgY under laboratory and production conditions. At the same time, experiments were carried out on the purification of IgY and the specificity of these immunoglobulins was studied against the antigens that were used to immunize the hens. Biological products containing specific IgY are monovalent or polyvalent.  Y immunoglobulins were obtained from the isolated bacteria samples collected from patients who presented themselves in our dental clinic with many of these bacteria proving antibiotic resistant.  Laboratory tests have been performed on IgY-specific efficacy against antibiotic-resistant bacteria isolated from patients. The results of the experiments conducted so far show that specific IgY inhibit in vitro the multiplication of antibiotic-resistant bacteria. Depending on the intensity of the specific inhibited bacterial multiplication, as well as on the inhibition time in vitro, therapeutic behavior can be established. Under these conditions, single-dose treatment at 24 hours or fractionalized doses at different time intervals may occur. Recent in vitro information on IMUNOINSTANT products against isolated bacteria from patients allows for more effective treatment programs for humans, IgY inhibiting specific large amounts of pathogenic germs, whose action is thus neutralized. For this purpose, treatment should be permanently controlled by laboratory means, and the program should be monitored appropriately. Preventive treatment with IgY will be determined based on isolated bacteria and incidence. Depending on their number, a polyvalent IgY comprising immunoglobulins specific for each bacterial species will be prepared.